Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ


                               
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
Παράλληλα με τις σκοτεινές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μαύρα σύννεφα υψώνονται και στον γεωπολιτικό μας περίγυρο, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες......

Αναφέρομαι στο φαινόμενο της δήθεν «αραβικής άνοιξης» και στο πως έχει εξελιχθεί σήμερα. Όταν το φαινόμενο ξεκίνησε από την αυτοπυρπόληση ενός μικροπωλητή στην Τυνησία, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα εξελιχθεί στην πτώση ενός τυπικού αραβικού καθεστώτος που αναγνωρίζει ( όπως όλα ) υπηκόους και όχι πολίτες. Ακολούθησαν η Λιβύη και η Αίγυπτος με αιματοχυσίες μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης. Και ενώ οι περισσότεροι και σημαντικότεροι καθηγητές γεωπολιτικής ήσαν εξαιρετικά σκεπτικοί για τα γεγονότα στη βόρεια Αφρική, οι μικρόνοες προοδευτικοί και αριστερίζοντες της χώρας μας άρχισαν τους κομπασμούς, και τα φθηνά διαγγέλματα περίδημοκρατικής έκρηξης στον αραβικό κόσμο.Επειδή σήμερα έχουν για μία ακόμη φορά κρυφτεί, θυμίζουμε ότι από τότε παρατηρήσαμε τους εξής παράγοντες:
1.Οι αιφνιδιαστικές εξεγέρσεις με ασήμαντη αφορμή (όχι αιτία) δεν συμβαίνουν αυθόρμητα, αλλά βάσει σχεδίου από συγκεκριμένα κέντρα λήψεως αποφάσεων και επιλεκτικές ομάδες.

2.Αυτοί που ήσαν πίσω από τις εξεγέρσεις φανερώθηκαν κατά τη διάρκεια της αιματοχυσίας στη Λιβύη, όταν αντιλήφθηκαν ότι το καθεστώς Καντάφι διέθετε μεγαλύτερες αντιστάσεις από τις αναμενόμενες, οπότε και προέβησαν σε άμεσες στρατιωτικές επιθέσεις. Δηλαδή η CIAκαι οι εν Ευρώπη υπήκοοί της με την ευγενική συμμετοχή της Αλ Κάιντα. Αυτό το μπουκέτο θα έφερνε τη δημοκρατία στη βόρεια Αφρική.

3.Οι «δημοκρατικές» εξεγέρσεις έλαβαν χώρα όλες σχεδόν ταυτόχρονα πέριξ της πλούσιας λεκάνης της ανατολικής μεσογείου σε ορυκτά καύσιμα.

4.Οι εξεγέρσεις σε αυτές τις χώρες χρηματοδοτήθηκαν από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Δύο χώρες με απολυταρχικά και μονολιθικά καθεστώτα.Παραλογισμός και γελοιότητα ή σχέδιο ισλαμοποίησης;

Εν πάση περιπτώσει, εκείνη την εποχή, οι ανωτέρω παρατηρήσεις για τους χαρούμενους προοδευτικούς συντρόφους δεν ήταν παρά μαύρες οπισθοδρομικές σκέψεις ολοκληρωτικών εγκεφάλων. Γιατί να κουράσουν το μυαλό τους με τέτοια πράγματα αφού είχαν την ευκαιρία να διοργανώσουν εκδηλώσεις και πάρτυ συμπαράστασης (εκ του ασφαλούς βέβαια) προς τους εξεγερμένους άραβες «συντρόφους». Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των κατευθυνόμενων εξεγέρσεων;Η δημοκρατία ή ο ισλαμικός σκοταδισμός; Πέραν της διάλυσης και αποσταθεροποίησης της Λιβύης, όπου σήμερα κινδυνεύει άμεσα η ζωή κάθε επισκέπτη, και στις άλλες χώρες ισλαμικά κόμματα πήραν την εξουσία. Ένα τεράστιο ισλαμικό τόξο εκτείνεται από την Τυνησία ( και μάλιστα από την Αλγερία) μέχρι και τη μέση ανατολή. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν γεωπολιτική μιλούν πλέον ανοιχτά για αραβικό φθινόπωρο και αραβικό χειμώνα. Χειμώνας όμως για ποιούς;

Η Συρία, το τελευταίο καθεστώς Μπάαθ δέχεται ολομέτωπη επίθεση από CIA, Αλ Κάιντα και Σουνιτικό Ισλάμ με τη συμβολή της Τουρκίας. Τα εγχώρια παπαγαλάκια έχουν πάλι πάρει θέση υπέρ των«επαναστατών», προφανώς γιατί αυτή την εντολή έχουν. Με τη Συρία και την Τουρκία η ενεργειακή ζώνη της ανατολικής μεσογείου γίνεται κλειστή θάλασσα. Σε αυτή τη θάλασσα όμως, γεωπολιτικά δικαιώματα έχουν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.Κάποιοι τα διεκδικούν. Η Εληηνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη. Ή μήπως ούτε καν παρακολουθεί;

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα έρχεται να επιδεινώσει και ένα πιθανό φαινόμενο που δεν είναι άμεσα ακόμα ορατό. Η αυτονόμηση των Κούρδων της Συρίας σε συνδυασμό με την αυτονόμηση των Κούρδων του Ιράκ, ανοίγει την όρεξη στους Κούρδους του βορείου Ιράν και κυρίως τους πλέον των 20.000.000 Κούρδους της ανατολικής Τουρκίας. Με μία τέτοια ένωση με τις ευλογίες της Αμερικής δημιουργείται ένα κράτος 35.000.000 με φιλοαμερικανικό προσανατολισμό, που θα διαθέτει τα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Μοσούλης. Αυτό είναι και το όνειρο του Ισραήλ.Ένας ισχυρός σύμμαχος κατά των ισλαμιστών πλέον αράβων.Το παιχνίδι ακόμα παίζεται και είναι επικίνδυνο.

Και αίφνης, ένας εβραίος ονόματι ΜπασελίΝακούλα γυρίζει μία ταινία που αναφέρεται επικριτικά και –όπως λέγεται- υποτιμητικά στον Μωάμεθ. Μία ταινία που στοίχισε5.000.000 δολάρια και μεγάλο μέρος της χρηματοδοτήθηκε από δεκάδες εβραίους επιχειρηματίες. Αν αυτό δεν είναι λάδι στη φωτιά, τότε τι είναι; Και ας μην ισχυριστεί κανείς ότι οι δημιουργοί της ταινίας και η CIAδεν γνώριζαν ή δεν υπολόγιζαν τις αντιδράσεις. Το αντίθετο βέβαια. Το κέντρο των «απελευθερωτών» της Λιβύης που είχαν την αμέριστη υποστήριξη των αμερικανών και των δυτικών είναι η Βεγγάζη.Εκεί λοιπόν πριν λίγες ημέρες δολοφονήθηκε και στη συνέχεια λυντσαρίστηκε ο αμερικανός πρέσβης ΚριςΣτήβενς όπως ακριβώς και ο Καντάφι στα ανατολικά της τότε χώρας. Κυκλοφόρησε δε η είδηση ότι προηγουμένως βιάστηκε από τους εισβολείς. Με μία πρώτη ματιά, οι αμερικανοί και οι υπηρέτες τους αυτή τη δημοκρατία επέβαλαν, αυτή πήραν. Οι αντιδράσεις και οι επιθέσεις στις πρεσβείες συνεχίστηκαν σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη, «απελευθερωμένα και μη»,από την Τυνησία μέχρι το Σουδάν, το Λίβανο και το Πακιστάν. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη, όπου δολοφονήθηκε ο αμερικανός πρέσβης, και ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το πως κατάφεραν οι ισλαμιστές να εισβάλουν στο κτήριο, ότι χάθηκαν έγγραφα που αφορούσαν σε συμφωνίες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Εμείς θα είμαστε φειδωλοί στα συμπεράσματά μας. Η παγκόσμια μαφία του χρήματος που αποσταθεροποιούσε κυβερνήσεις, σήμερα δοκιμάζει την αποσταθεροποίηση μίας ολόκληρης περιοχής, εμπλέκοντας μέσω Συρίας την Ρωσία και την Κίνα. Η ουσιαστικά ανύπαρκτη Ελληνική εξωτερική πολιτική δεν φαίνεται να έχει κάποια οξυδερκή άποψη για τις ραγδαίες εξελίξεις. Εμείς παρακολουθούμε, κρίνουμε και ενημερώνουμε τους Έλληνες.