Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μιλτιάδης Νικητόπουλος
 

Γνωστά είναι πλέον ανά το Πανελλήνιο τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης εμπρός από το θέατρο ¨Χυτήριο" στην Ιερά οδό που παρουσίαζε την θεατρική παράσταση Corpus Christi.........


Βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και αρκετοί Πολίτες κατόρθωσαν να ματαιώσουν την παράσταση. Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Τέρενς Μακνάλι που παρουσιάζει τον Χριστό και τους μαθητές του, σαν παρεούλα ομοφυλοφίλων και τον Ιούδα ερωτευμένο με τον Χριστό.

Η ματαίωση της παράστασης είχε σαν αφορμή σωρεία δηλώσεων και διαμαρτυριών από τους γνωστούς απάτριδες, άθρησκους και ανθέλληνες, όπως η κυρία Μαρία Ρεπούση, ο κύριος Τσατσόπουλος και άλλοι της ιδίας αριστεροισοπεδωτικής και νοσηρής πάστας.

 

Ο κύριος Τσατσόπουλος εξέφρασε την οργή του, αποκαλώντας τους βουλευτές του κόμματος μας Χρυσ-αλήτες και τους διαμαρτυρόμενους Πολίτες ψυχικά διαταραγμένους, η κυρία Ρεπούση εξέφρασε την αγανάκτηση της, ίσως γιατί σ' αυτόν τον Τόπο υπάρχει ακόμη αγνό Ελληνοχριστιανικό στοιχείο και κάλεσε όσους επιθυμούν να την συνοδεύσουν για να δουν την παράσταση, η δε εξαίρετη δημοσιογράφος και θεατρική κριτικός κυρία Κρύου που εκδίδει τα μεστά περιεχομένου πονήματα της στο διεθνούς φήμης φιλοσοφικό περιοδικό "Αθηνόραμα" μίλησε για καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας της σκέψης και μάλιστα έκανε και αναφορά στον Βολτα'ιο. Αλλά σε αυτούς τους τρεις θα επανέλθουμε στο τέλος του κειμένου.

Αυτό που προέχει, είναι να χώσουμε το νυστέρι της κριτικής και της σκέψης μας πολύ βαθιά, φθάνοντας ως το κόκκαλο.

Το περιβόητο θεατρικό έργο του σκηνοθέτη Λαέρτη (κρίμα το όνομα) Βασιλείου καθώς και άλλα πολλά του ιδίου "καλλιτεχνικού" ύφους όπως ο Αγιος Βασίλης είναι gay του πασίγνωστου γυναικωτού κυρίου Βαλιανάτου, ή το επίσης πρόσφατο έργο της κυρίας Λένας Κιτσοπούλου -είναι η κυρία που φωτογραφίζεται γυμνή και δηλώνει ότι η κόρη κάθε Ελληνα πρέπει να συνουσιασθεί με έναν μαύρο- . είναι τμήματα ενός γενικότερου σχεδίου που τις τελευταίες τρεις περίπου δεκαετίες, μεθοδευμένα και ύπουλα αποσκοπεί στην απονέκρωση και ισοπέδωση του Ελληνικού Πνεύματος, καθώς και των Ηθικών και Κοινωνικών αξιών που καθορίζουν και κυβερνούν την ζωή και την Ιστορική εξέλιξη μας, σαν Λαό και Έθνος γενικότερα.

Αυτοί που εδώ και χιλιετίες δεν κατόρθωσαν να μας υποδουλώσουν δια των όπλων, εδώ και αρκετό καιρό -εκτός όλων των άλλων- μέσω μιας δήθεν πρωτοποριακής και εναλλακτικής καλλιτεχνικής θεώρησης της νέας κοινωνίας. της Ιστορίας, των συμβόλων της Πίστης αλλά και των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς και ανάμεσα στα φύλλα πασχίζουν για την Πνευματική μας υποδούλωση.

Και δυστυχώς μέχρι σε έναν βαθμό το έχουν επιτύχει.

Εδώ γεννάται το ερώτημα. Πως μπορείς να υποδουλώσεις πνευματικά, έναν ελεύθερο και υπερήφανο λαό όπως οι Ελληνες;

Η απάντηση είναι απλή. Κατορθώνοντας να εκφυλίσεις, να απαξιώσεις στην συνείδηση και στο τέλος να ισοπεδώσεις και να εκμηδενίσεις όλα τα Πιστεύω και τις προαιώνιες Αξίες που αποτελούσαν και αποτελούν τους πυλώνες στήριξης της Υπερηφάνειας, της Ιστορικής συνείδησης και προπαντός της Ελευθερίας. Γιατί εμείς οι Ελληνες ζούσαμε ελεύθεροι, μόνο τότε που είμαστε Εθνικά υπερήφανοι. Μόνο τότε που πολεμούσαμε για τα Ιδανικά του Εθνους και της Φυλής, εναντίον των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών. Μόνο τότε που πολεμούσαμε "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία¨.

Αυτά λοιπόν προσπάθησαν και προσπαθούν να εξευτελίσουν και να απαξιώσουν οι εχθροί μας. Ο Χριστός έγινε ομοφυλόφιλος, ο Αθανάσιος Διάκος σουβλατζής, ο γέροντας Παϊσιος έγινε Παστίτσιος, η εικόνα του Χριστού αποκαθηλώθηκε από τις σχολικές αίθουσες, η Πίστη στην Πατρίδα και την Σημαία έφθασε να θεωρείται Φασισμός και καθετί ανθελληνικό και βλαβερό για την Ελλάδα και τον Λαό της έγινε πρόοδος και χαρακτηρίζεται σαν σάτυρα και ευρύτης πνεύματος.

Και ας μην γελιόμαστε, φταίμε και εμείς ως έναν βαθμό για την σημερινή κατάντια της Πατρίδας μας, γιατί εκτός από τους ανθέλληνες κανάγιες πολιτικούς, αποδεχτήκαμε και ως ενα βαθμό ενστερνιστήκαμε αυτές τις ξενόφερτες εναλλακτικές μορφές παρακμιακής έκφρασης, αποδεχόμενοι συγχρόνως και τον σταδιακό εκφυλισμό όλων των Αξιών.

Άλλα μέχρι εδώ. Αυτοί που προσπαθούν να δηλητηριάσουν το Πνεύμα και να εξευτελίσουν τα Ιερά Σύμβολά μας θα ηττηθούν. Η συνολική απόρριψη και αντίδρασή μας, θα τους κατακρημνίσει στον Καιάδα της ανυπαρξίας.

Γιατί εσείς είστε οι ψυχικά διαταραγμένοι κύριε Τσατσόπουλε, όχι όλοι αυτοί που αντιδρούν όταν θίγονται τα πιστεύω τους.εσείς είστε οι συμπλεγματικές νοσηρές προσωπικότητες, οι θιασώτες μιας κοινωνίας χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς Αξίες και Πιστεύω, χωρίς σεβασμό και αξιοπρέπεια, μια κοινωνία που ο ένας θα εξευτελίζει και θα διακωμωδεί τα πιστεύω του άλλου. Μια κοινωνία διεφθαρμένων και δούλων. Γιατί αυτή την κοινωνία ασπάζεστε κύριε Τσατσόπουλε και σας διαβεβαιώ ότι είστε πιο δούλος και από τους δούλους. Γιατί δεν έχετε αξιοπρέπεια . Και γι αυτό πρέπει να ντρέπεστε

Οσο για εσάς αγαπητή κυρία Ρεπούση οι ανθελληνικές και αθεϊστικές απόψεις σας είναι πασίγνωστες. Μόνον η χωρίς αιδώ από μέρους σας, παραχάραξη και διαστρέβλωση μίας από τις πιο μαύρες και αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας μας και μιλάμε για την Τραγωδία και την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού φανερώνουν άτομο που τρέφει οξύ μίσος για την Πατρίδα, την Φυλή και την Θρησκεία του. Στρεβλωμένη και δυστυχή προσωπικότητα, δούλο της πνευματικής του αθλιότητας.

Οσο για σας κυρία Κρύου θα σας συμβουλεύαμε να παραμείνετε καθαρά στην κριτική των θεατρικών έργων σαν θέαμα και να μην γίνεστε εσείς θέαμα και σούργελο, εμπλεκόμενη σε θέματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα και την Θρησκεία και σαφώς ο Βολταίρος είπε " "διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα αγωνιστώ για να έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις ελεύθερα την γνώμη σου. Δεν εννοούσε όμωςσε καμμία περίπτωση με αυτό, θα αγωνιστώ για να έχεις το δικαίωμα να εξευτελίζεις και να προσβάλλεις τα πιστεύω μου. Γιατί αυτό δεν συνέβαινε και δεν συμβαίνει πουθενά. Ούτε στις χώρες του τέως υπαρκτού σοσιαλισμού οι οποίες διακρινόντουσαν για τον "φιλελευθερισμό" τους. Γι αυτό είναι τέως!

Τελειώνοντας θα θέλαμε να δώσουμε μια συμβουλή στον εξαίρετο σκηνοθέτη κύριο Λαέρτη Βασιλείου (αλήθεια μήπως και εσείς πήρατε επιχορήγηση για να ανεβάσατε το εξαμβλωματικό δημιούργημα, όπως η κυρία Κιτσοπούλου; Αλλά μάλλον όχι, τώρα λόγω κρίσης, τα πράγματα είναι δύσκολα. Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, πως η κυρία Κιτσοπούλου κατάφερε εν μέσω κρίσης και πήρε επιχορήγηση για το δικό της εξαμβλωματικό δημιούργημα.To αφήνουμε στην κρίση σας!

Όπως λοιπόν αναφέρθηκε, απειληθήκατε από τους θρησκόληπτους με τις σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Σας προτείνουμε λοιπόν την επόμενη φορά να σκηνοθετήσετε ένα θεατρικό που θα εξευτελίζει τον Μωάμεθ. Και εκεί θα διαπιστώσετε τι πραγματικά σημαίνει θρησκόληπτοι και σκοταδιστές και όχι άνθρωποι που διαμαρτύρονται επειδή εξευτελίζονται τα πιστεύω τους.

Αν και διόλου απίθανο σε τέτοια περίπτωση τα κόμματα της αριστεράς, μαζί με την κυρία Ρεπούση να απαιτήσουν να κατεβάσατε άμεσα το θεατρικό γιατί προσβάλλετε Ιερά σύμβολα του Ισλάμ.

 

 

Πρίν λίγο πληροφορηθήκαμε ότι κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση, συλλαμβάνουν αυτούς που διαμαρτύρονται έξω από το θέατρο Χυτήριο.

Καθόλου φυσικά δεν μας εκπλήσσει, η συνδρομή και η υποστήριξη της αστικής δημοκρατίας, σε κάθε προσπάθεια ή σχέδιο, που απώτερο σκοπό έχει την υποδούλωση του Ελληνικού Λαού σ' ενα καθεστώς γενικευμένης πνευματικής και ηθικής εξαθλίωσης.