Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

                                                                    Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Τελείως μπάχαλο έχει γίνει αυτές τις μέρες η Βουλή με την ψήφιση των νέων μέτρων, (όχι βέβαια ότι ήταν ποτέ και κάτι άλλο), με τους πάντες να διαφωνούν συμφωνώντας, να συμφωνούν διαφωνώντας, και να ψηφίζουν άλλα αντί άλλων!!!
Ο Κουβέλης ανακάλυψε (κατόπιν βέβαια εορτής) ότι είναι «άδικες οι απαιτήσεις των δανειστών, και ότι δεν ψηφίζει αυτή την λιτότητα», τάμπηξε,σταύρωσε τα χέρια, και ότι και να του λένε οι άλλοι δύο είναι αμετακίνητος στο ΟΧΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ!!!
Το ΠΑΣΟΚ όπου ναναι το κλείνει το «μαγαζάκι»...........
Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 17(!) από τους 33 βουλευτές,δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ εκτός Κεντρικής Ομάδος η Μ.Ξενογιαννακοπούλου και ο Μ.Κασσής!
Όσο για τους υπόλοιπους; Οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του«Καταχωνιάζω Λίστες» Λεωνίδας Γρηγοράκος και Πάρις Κουκουλόπουλος, είχαν μεταξύ τους μια φιλική συζήτηση ανταλλάσσοντας «ευγενικές» κουβέντες του λιμανιού μεταξύ τους, για το ποιος ευθύνεται για το χάλι του τσίρκου τους!!!
Νωρίτερα ο Μ. Κασσής είχε βγει από τα γραφεία της Ιπποκράτους και φώναζε από το πεζοδρόμιο «Απελευθερώθηκα»!
Λίγο πιο πριν μια επίσης «φιλική συζήτηση» είχαν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Κώστας Σκανδαλίδης, όταν ο πρώτος ούρλιαζε «είσαι λαθρεπιβάτης»,την ώρα που ο δεύτερος κλωτσούσε εκτοξεύοντας καρέκλα προς το μέρος του!
Το στέλεχος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε να φύγει άμεσα το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση διότι «διαλύεται», ενώ ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι αισθάνεται «δικαιωμένος για την αποχώρηση του από το παρακμιακό ΠΑΣΟΚ»!!!
Αφού έφτασε και ο Ραγκούσης να αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ παρακμιακό,σημαίνει ότι το κόμμα αυτό έχει πέσει ακόμα πιο κάτω και από το επίπεδο βόθρου!!!
Φυσικά ο «Καταπίνω Λίστες» καθ όλη την διάρκεια της ανταλλαγής των «φιλοφρονήσεων» και των «φιλικών συζητήσεων» των συνεργατών του,ήταν… εξαφανισμένος….! Τον κατάπιε η γη, όταν διαβιβάστηκε από τους οικονομικούς Εισαγγελείς ότι στέλνεται στην Βουλή η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου για τη λίστα «Λαγκάρντ»!
Βέβαια η πολιτική υπευθυνότητα δεν κρύβεται, και έτσι όταν το Νο 1 στην λίστα του ΠΑΣΟΚ ο Πύρος Δήμας πήγε να ψηφίσει επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς καν να γνωρίζει τι ψηφίζει, και φυσικά χωρίς να κάνει τον κόπο να διαβάσει ούτε για τους τύπους περί τίνος πρόκειται, έτσι… είπε… ΝΑΙ σε όλα, αγνοώντας ότι η επίσημη θέση του κόμματος ήταν διαφορετική!!!!
Μόλις πήρε χαμπάρι τι γίνεται, και επειδή δεν ήθελε να θεωρηθεί «αντάρτης», ζήτησε να διορθώσει την ψήφο του, κάτι που φυσικά δεν μπορούσε να γίνει.
Αυτό θα πει πολιτική Υπευθυνότητα και επίγνωση των καταστάσεων εκ μέρους ενός ακόμα μεγάλου ανερχόμενου προς τα κάτω πολιτικού ανδρός!!!!
«Συνωστισμός» η καταστροφή της Σμύρνης!... «Παραμύθι» η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες!... «Κιτσαριό» ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης!... Και τώρα…«…Εθνικιστικό κιτς η έξοδος του Μεσολογγίου»!!
Όχι. Όλα αυτά δεν τα λέει κάποιος Τούρκος βουλευτής.
Τα λέει η και Ρεπούση βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου υπό την σκέπη της προστασίας της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη!!!
 
Το απόλυτο αλαλούμ όμως επικρατεί και στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο ένας σύντροφος ξυρίζει τον άλλον σύρριζα πριν τον μαχαιρώσει πισώπλατα!
Οι διάλογοι, οι ανταλλαγές «φιλοφρονήσεων» και οι στιχομυθίες απείρου κάλλους μετά την παραδοχή αυτού του ένθερμου «ιδανικού εραστή» της δραχμής Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο, δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»! δεν μπορούν να περιγραφούν….
Η οργή που σώρευσε εναντίον του, οδήγησε τους «συντρόφους»να διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα τον στολίσει με τα πιο βαριά επίθετα για να τον θάψει πιο βαθιά…!!!
Μετά βέβαια ο Λαφαζάνης ως συνεπής πολιτικός με σταθερές πάγιες και αμετακίνητες θέσεις και απόψεις, το πήρε αλλιώς, πήγε να τα μπαλώσει, αλλά ήταν πλέον αργά.
Είχε γίνει πια του Λαφαζάνη!
Ο Σαμαράς από την άλλη δηλώνει ότι «Δεν κάνω βήμα πίσω»… ενώ…τον φασκελώνει η μισή ολομέλεια!!!
«Προχωράω μπροστά. Όποιος θέλει να με ακολουθήσει» φέρεται να τονίζει, αλλά από ότι φαίνεται μόνον οι 127 φιλιππινέζες του (και αυτό όχι σίγουρα) θα τον ακολουθήσουν στην ευθεία πορεία του προς… τον γκρεμό!
Κατά τα άλλα… όλα καλά!!! Και περιμένουμε και άλλες εξελίξεις.
Τελικά από ότι φαίνεται το ΜΟΝΟ Κόμμα με σταθερή, Εθνική,και Ξεκάθαρη για την Σωτήρια της Ελλάδας θέση, με πλήρη Αλληλεγγύη και Ενότητα,είναι μόνον η Χρυσή Αυγή.
Και αυτό ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ.
ΤΟΥΣ ΖΕΜΑΤΑΕΙ.
Αλλά… ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
Και για όσους ακόμα πιστεύουν ότι εξακολουθούμε να είμαστε ένα ανεξάρτητο κράτος, θα σας παραθέσω αυτούσια την δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο Der Spiegel όπου δηλώνει ξεκάθαρα πλέον, ότι η Ελλάδα είναι…αποικία!!!
«Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόϊμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και ο κος Ντράγκι δεν έκρυψε καθόλου τα λόγια του. Δεν δίστασε να πει ότι «κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους. Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης»
Έλληνα πιστεύεις ακόμα ότι είσαι ελεύθερος;
Όχι αυτό δεν το είπε ο Ντράγκι. Εγώ το ρωτάω.
ΟΧΙ. Δεν είσαι ελεύθερος.
ΡΑΓΙΑΣ είσαι και πάλι, μόνον που ακόμα δεν το έχεις πάρει εντελώς χαμπάρι.
Και ΝΑΙ.
Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ που σε ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, που σε ΠΡΟΔΩΣΑΝ κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.